Clouseau komt thuis in het sportpaleis

Geplaatst op woensdag 17 december 2014 @ 13:35 , 517 keer bekeken

Op weg naar en tijdens het aanschuiven aan afrit 2 Deurne besefte ik al dat het Antwerpse Sportpaleis weer tot de nok gevuld zou zijn met trouwe fans. Vier jaar geleden was het ondertussen al dat de broeders Wauters hun laatste concertreeks hier gaven maar het was alsof ze nooit weg waren geweest. Het Sportpaleis is er op voorzien om ruim 20.000 mensen te huisvesten en dat bleek algauw geen luxe te te zijn, want iedere stoel en staanplaats was benut.

Dat het concert de naam Centraal kreeg, was duidelijk te merken aan het podium. Koen & Kris wilden midden tussen hun fans staan, het podium bestond uit verschillende catwalks en technische hoogstandjes om van deze concertreeks weer een topper te maken.

En toen gingen alle lichten uit………….de spanning steeg ten top en Hans Francken kwam nieuw en jong talent aankondigen: Emma Bale uit The Voice Kids bezorgde me meteen kippenvel. Haar eerste optreden voor zo’n groot publiek zal met het liedje “All I Want” nog lang in het geheugen zitten. De toon was meteen gezet en al de fans, jong en oud, sprongen meteen van hun stoel op toen uiteindelijk Clouseau verscheen met de eerste noten van “En dans”. Het ideale lied om iedereen warm te krijgen. De avond zou een mix worden van oude, vertrouwde liedjes alsook liedjes van hun allernieuwste album. Een luxe probleem want hun oorspronkelijke liedjeskeuze bestond uit een vijftig tal songs waar ze er dus een heel deel van moesten schrappen.

Het feest ging verder met “Zij is van mij” en aansluitend werd het stil met een gevoelig lied “Ziel”; hier konden alleen de die hard fans meezingen. Met “Verdwijn met jou” en “Wat heb ik gedaan” en vervolgens “Kan het niet alleen” kwamen de witte bollen aan het plafond in actie, hoogstaande techniek wat meteen een sfeer schepte. Met de song “88” kregen we wat hardere rock te horen. Koen vertelt dat ze zich lieten inspireren op de muziek van De Kreuners en daar kon aansluitend “Ik wil je” niet bij ontbreken. Wat steviger werk dat het publiek wel kon smaken, iedereen sprong recht van hun stoel. Tijd om op adem te komen met de acapella versie van “Fiets en Brommer” waarbij de backing vocals dit lied als vanouds lieten klinken.

"Brandweer" het lied dat 17 jaar ouder is dan zijn dochter Zita en haar absolute voorkeur heeft van al hun songs, mocht van haar niet ontbreken op hun playlist. Met “Ik, jij, hij of zij” Kreeg Clouseau hun fans weer recht van hun stoel en iedereen danste mee met de alombekende choreografie van dit lied. Dat Koen in de jury zat van de The Voice ging niet onopgemerkt voorbij, zijn pupil Laura Tesoro met het lied “Outta Here” viel goed in de smaak.
Dat Koen zijn fysiek nog steeds in orde bewees hij op de tonen van “En dans” door met tarzan allures in de touwen te klimmen en zwierend midden in zijn publiek te belanden. “Perfectie” met daar aansluitend een ode aan zijn familie en vooral aan Kris, het lied “Onvoorwaardelijk wij” dat ze samen zongen, gaf iedereen kippenvel. Daarna gingen ze met “Daar gaat ze” de pauze in.

Het tweede deel ging van start met “Nobelprijs”, “Louise”, “Dat ze de mooiste is” en “Gek op jou”. Het waren nummers die in het verleden hun degelijkheid al bewezen hadden en ook nu brachten ze wat we ervan hadden verwacht. Het kan soms deugd doen om te krijgen waar je op hoopt. Als gastoptreden en met het lied“ Vanavond ga ik uit” bracht Raymond van het Groenewoud zijn eigen geschreven lied voor Clouseau en dan zijn eigen hits "Cha cha cha" en "Liefde voor muziek". "Domino" zorgde dan weer voor de rust met Kris achter de piano. Zoals in het verleden zorgde dit concert ook weer voor spektakel. In een harnas gehezen ging Koen in de lucht en vloog hij als superman boven zijn publiek ..."Wat een leven" hier zeer toepasselijk. De goede sfeer zette verder met hun vertrouwde liedjes "Oh ja", "Laatste keer", "Oogcontact" en Zij aan zij". Ondertussen kon Koen zijn vliegsessie verder aan de overzijde van het Sportpaleis hervatten en kon hij ook hier zijn fans trakteren op handjes schudden. Met "Vonken en vuur" en "De tegenpartij" sluiten zij het tweede deel af.

"Vliegtuig" en "Hier bij jou" waren de afsluiters van hun concert. Het voorstellen van hun band was deze keer heel origineel en verrassend. Ieder lid van de band mocht zichzelf al rappend voorstellen.

Clouseau Centraal is duidelijk in de smaak gevallen bij al zijn fans. Nog geen tickets? Dan moet je snel zijn want heel wat mensen die er vrijdag of zaterdag bij waren, bestellen ondertussen nog tickets voor een extra concert. Jij kan op 28 december of op 2 januari nog naar Clouseau Centraal. Wat ons betreft een echte aanrader.

Bron: vlaamse showbizzsite.be


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: